De groene weg naar Baflo

Afgelopen zomer fietsten we ‘de groene weg naar de Middellandse zee’. Maar eigenlijk ook weer niet want we fietsten helemaal niet naar de Middellandse zee. We fietsen er vandaan. Daarom heb ik onze tocht maar ‘de groene weg naar Baflo’ genoemd. Met als subtitel ‘van Middellandse zee tot Waddenzee’. Omdat dit een serieze zaak is, zijn we dan ook begonnen met het dippen van de grote teen in de Middellandse zee. Ongeveer vier weken en bijna 1900 kilometer later ging diezelfde teen in de Waddenzee.

We hadden in het begin zand

Daarna werd het erg warm

We zagen vreemde bouwwerken

Overal lagen de balen stro in het veld

We genoten van Luxemburg

Ontmoeten mensen die nog veel stoerder zijn dan wij

En komen via de pontjes in Nederland weer thuis

Tijdens de tocht hield ik een reisverslagje bij. Met soms wat foto’s, als de bandbreedte het toeliet. Inmiddels is het alweer winter. Wat? De winter is al weer bijna voorbij. Maar de foto’s en de verhalen blijven. Ik heb er eerst een boek voor mezelf van gemaakt. En omdat ik de informatie toch had, heb ik hem ook maar weer toegevoegd aan mijn fiets site.

Op deze plek kun je het allemaal vinden. Wat we per dag gedaan hebben. Hoe ons tentje op de campings stond. Waar we allemaal koffie hebben gedronken. In woord en beeld. Met best wel wat foto’s. Ook kun je er de GPS routes vinden. En wat misschien wel gemakkelijk is, in die route staan ook alle campings waar je langs komt. En ik heb een schema’tje gemaakt met de afstanden tussen die campings en de verschillende plaatsen.
Ik heb in elk geval veel plezier gehad tijdens de reis. Misschien dat een klein beetje daarvan doorgegeven kan worden met het reisverslag.

2 gedachten over “De groene weg naar Baflo

 1. Gert zegt:

  Om te beginnen een typo: beonnen terwijl je begonnen bedoelt denk ik. Verder complimenten voor hoe je je vakantie-ervaringen beschikbaar maakt. Pietluttige opmerking over de diashow. Als ik als eerste een foto aanklik in de onderste rij op mijn scherm dan moet ik naar beneden scrollen om de foto te kunnen bekijken. Het kan aan mijn computer liggen maar ik wilde het even melden aan de man van 99,999% beschikbaarheid of ben ik nog een paar negens vergeten? ;-).

  • hansvanderveeke zegt:

   Typo is verbeterd. Waarom de eerste foto onderin je scherm begint is me niet duidelijk. Het is een stukje Java code en ik heb geen lust om uit te zoeken hoe het anders moet. Doe liever andere dingen.
   En helemaal perfect zijn is ook niet leuk. Dus een foutje erin is geen ramp.

Leuk als je reageert