Avond in Oostenrijk

Langzaam valt de avond over het Salzburger land. Gezinnen komen thuis, koken en eten samen. De piste bully mannen starten hun machines en gaan op weg om de pistes te prepareren voor een nieuwe dag skiën. Het wordt later en later en langzaam gaan alle lichten uit. Het is donker in het land. Maar wacht! Één lichtje blijft branden. In Bsuch bij der Winklhof zit iemand gebogen over een pistekaartje bij het licht van een laatste pitje. Een vrouw met een missie. De rest ligt al te pitten. Haar man is een beetje ziek en is met twee Berenburgr op bed gegaan. Daarvan gaat hij altijd wat snurken dus ze hoeft zelf nog niet zonodig plat. En de rest van het gezelschap valt altijd al in slaap na het eten. Een dag spelen in de buitenlucht doet dat met je. Maar nog niet voor Liesbeth. Zij heeft beloofd morgen met een spannende route te komen. Met voor ieder wat wils. Rob wil graag nieuwe pistes doen. Saskia is blij als er langs een mode winkel wordt gegaan en er een glühwein-stop in zit. Hans is blij met een koffie-stop in de morgen. Zelf heeft ze geen direct doelen. De kilometers van gisteren maakt ze toch niet goed. Ze wil er graag een leuke dag van maken. De weersvoorspelling is goed, maar ze weet dan nog niet dat het de hele dag gaat sneeuwen en de temperatuur tussen de -5 en de -10 blijft. Ze buigt zich nog eens over het kaartje. Saalbach, Hinterglemm en Leogang strekken zich voor haar uit. Ze wil wat anders dan eerder in de week. Als ze nu eens andersom gaat? En dan eindigen in Leogang?

20130221-190038.jpg
Ski ravage

20130221-190124.jpg
Winterplaatje

20130221-190252.jpg
Best veel sneeuw hier.

20130221-190321.jpg
Rare mannen.

Een dag later. Bijna alle doelen zijn bereikt. Auto is bij Vorderglemm neergezet. We zijn omhoog gegaan en doorgestoken naar Saalbach. Omdat we weer mooi op tijd waren hadden we eerst lege pistes, vers geprepareerd en nieuw. In Saalbach moesten we een stukje lopen en heeft Saskia haar modewinkel gehad. Daarna maakten we het rondje andersom naar Hinterglemm. En bovenlangs weer terug naar Saalbach. Leogang hebben we niet gehaald maar wel de glühwein.

20130221-190609.jpg

Om half vijf daalden we weer af naar Vorderglemm. We hebben 25 liften gehad. er zijn 57 ski kilometers gemaakt. en daarnaast nog vele kilometers in de lift.
Het liftprofiel kun je hier zien

(soms twee keer klikken voor je hem ziet en eronder een plaatje geografisch weergegeven)

We eindigden zoals we begonnen. Alleen op de pisten. Langzaam wordt het donker. Gezinnen komen thuis en pistenbully-machinisten gaan aan het werk. Het was een mooie dag.

Eén gedachte over “Avond in Oostenrijk

Leuk als je reageert