Thuis

Zaterdag 4 mei: Emden – Baflo (48 km)

Vanuit Emden gaat er op woensdag, vrijdag en zaterdag twee keer per dag een voetveer naar Delfzijl. Die nemen we vandaag. En we willen hem niet missen, dus we vertrekken op tijd uit het hotel. Via de GPS is de weg goed te vinden, zij het dat ik bij de boot naar Borkum uitkom. Die moeten we niet hebben. De boot naar Delfzijl ligt aan de overkant, maar we zijn ruim op tijd.
Gisteren in het restaurant hoorden we vier Duitse fietsers luidruchtig informeren naar deze pont. Om de een of andere reden bestellen ze een taxi om naar de pont te komen. Als wij erop zitten, kijken we naar hun uit. De tijd kruipt voort, maar geen taxi. Uiteindelijk worden de trossen los gegooid en de boot vertekt. Zonder de vier Duitse fietsers. We zullen nooit weten wat hun overkomen is.

Op de pont.
Op de pont.

De overtocht duurt een uur. Best lang voor zo’n klein stukje. Maar er is genoeg te zien onderweg. Ook hier weer veel windmolens.

Windmolens.
Windmolens.

In het centrum van Delzijl stappen we uit. We zijn weer op Nederlandse bodem.

Ontschepen.
Ontschepen.

Er staat een harde westenwind. We fietsen eerst een stukje naar het noorden. Dat gaat nog wel. Bij Vierhuizen doen we even een koffie uit de wind.

Even uit de wind.
Even uit de wind.

Daarna moeten we naar het westen. Het is weer ploeteren als vanouds. Daarom besluiten we de geplande route wat in te korten en nemen de kortste weg naar huis. Die nog steeds pal tegen de wind in is. Via Roodeschool, Uithuizermeeden, Usquert en Warffum fietsen we naar huis. Met soms wat beschutting door de bomen en de huizen. Het zijn lange zware kilometers. Ook omdat we niet pauzeren ‘omdat we bijna thuis zijn’. Dat is een verkeerde beslissing. Ook dan moet je gewoon even rust nemen.
Totaal kapot maar voldaan komen we thuis, Het was weer een mooi tochtje.

 

2 gedachten over “Thuis

  1. Gert zegt:

    Op 4 mei net als jullie maar dan minder lang, tegen de wind in gebuffeld. Vijf mei disfunctioneer ik in de overtreffende trap ;-). Snot en keelpijn combineer ik spierpijn en lichte duizelingen. Hoop dat jullie dat bespaard blijft en dat jullie gezond en voldaan kunnen beginnen aan het tweede deel van de meivakantie.

Leuk als je reageert