Vrijdag 26 juli: Relaxen

Als je alles in je hebt, kun je zelfs gelukkig zijn als de hemel het dak van je huis is. 

–Etty Hillesum

Het was een van de stilste campings ooit. En ook een van de vochtigste. De tent is van binnen en buiten nat. Die krijgen we niet droog voor vertrek, ook omdat het zwaar bewolkt is. Even lijkt het erop dat het gaat regenen, maar gelukkig zet het niet door.

Als we na een paar kilometer flapjacks kopen voor bij de koffie verbaas ik me over de plaatsnamen hier.

Even later komt Loes voorbij. Ze haakt even aan tot Hayle en daar gaat ze voor haar tweede ontbijt.

Wij gaan door en binnen no-time zitten we in Marazion aan de koffie met uitzicht op St. Michael’s Mount. Het is vloed en de weg erheen staat onder water. Mensen worden met bootjes erheen gebracht. Ondertussen is het nog best wel koud, dus de jas gaat aan.

De route naar Penzance loopt langs de kust. Het is een mooi stukje waarbij je het stadje steeds dichterbij ziet komen.

Helaas wel een verschrikkelijk slecht wegdek. In Penzance is het erg druk met auto’s en toeristen. Er zijn hier ook veel fietsers. Meestal zijn het racefietsers maar nu zien we ook veel mensen met bagage. Dat komt omdat de mensen die Lejog (Lands End-John O’Groats)of Jogle (John O’Groats-Lands End) fietsen hier langs moeten komen. Ook hier moeten we weer flink klimmen om bij de camping in Madron te komen. We zijn er om 11 uur al en het is een juweeltje.

De camping is klein en wordt gerund door twee oudere Engelse dames. Het geeft me weer een associatie met Coronation Street. Ik denk dat er maximaal 20 plekken zijn. Voor de fietsers (met een klein tentje) hebben ze een mini-veldje waar je alleen, met de fiets of lopend, via een paadje kunt komen. We staan voor £ 13,50 per nacht hier. Douchen is 50 pence en ze hebben ook was en kook faciliteiten. En een lounge. Niet verkeerd want ondanks dat het nu wel zonnig is, vanavond zal het wel weer fris zijn. We zijn helemaal blij hier.

Na het drogen en opzetten van de tent doen we het bed even in de was. Daarna gaan we naar Penzance. Het is een druk toeristisch stadje met veel winkels. Saskia is als een vis in het water. Ik ben er wat minder gelukkig en kies voor een terrasje terwijl zij de winkels afstruint.

Heerlijk zo’n semi-rustdag om lekker te relaxen. Vlak voor me staat een biertje. Als ik eroverheen kijk zie ik St. Micheals Mount. Ze serveren hier ook ‘fish and chips’. Die gaan we later proberen. Het begint even verdacht veel op een vakantie te lijken…

Getallen van de dag

Aantal kilometers: 26 (totaal 1044)

Afstand tot Baflo: 907 km

Weer: eerst bewolkt en fris, later zon en wolken.

Huidige positie

Leuk als je reageert