Ik ga op fietsvakantie en neem mee…

We hebben een rustdag en aangezien ik niet stil kan zitten, heb ik maar eens gefotografeerd wat er allemaal in mijn tassen zit. Mensen vragen zich wel eens af wat je allemaal mee kunt nemen op de fiets. Nou dit dus. Overigens is dit mijn keuze. Er zijn mensen die met véél minder weg gaan. Maar er zijn ook mensen die twee keer zo veel mee hebben.

Om te beginnen met de stuurtas. De schouderriem, een notitieblokje voor de aantekeningen onderweg, twee pennen en een textmarker, reservebatterijen voor de gps (zit op mijn stuur, niet op de foto), portemonnee, paspoort, iPod en oortjes, telefoon, handenwasspul, spork voor noodgevallen, druivensuikers voor plotselinge flauwtes, de temperatuursensor van de gps en het fototoestel. Deze laatste staat er natuurlijk niet op want anders kan ik geen foto maken 🙂

De ene voortas bevat de keuken. Hierin zitten twee bordjes (die gebruiken we niet zo vaak maar voor een boterham soms wel handig).Twee vouwbakjes. Daar eten we bijna alles uit; salades en warm eten. Een opvouwbare wasteil omdat er op sommige campings geen afwasbakken zijn en om het bier koud te kunnen zetten. De keukentas (inhoud hierna), een windschermpje om ook te kunnen koken bij wind. Een aquaskin, dat is een opvouwbare ‘fles’. Deze leek heel handig voor als we een keer wijn of zo over hebben, maar we hebben hem nog nooit gebruikt. De dingen rechts vormen samen de jetboil. Dat is een gastank, een stabilisatiepootje voor de tank, de brander, een opzetstuk voor de pan en de beker. De beker gebruiken we alleen om water te koken en hiermee heb ik kokend water voor twee personen binnen twee minuten. Niet op de foto staat de halve theedoek die ik ook mee heb. Die hing net te drogen aan de waslijn.

De inhoud van de keukentas is: theezakjes, twee koffie/soep bekers (groen) en twee thee/wijn bekers (geel). Potje met boullion, flessenopener, theelepel, aansteker. Twee sporken, twee yoghurtlepels, blikopener. Potje oploskoffie, potje koffiemelk, pollepel, mes, peper-en-zout, Maggi en een kurkentrekker.

De ander voortas bevat de spullen die ik vaak onderweg nodig heb. Dit is een veiligheidshesje, regenjas, regenbroek, regenschoenen. Verder een klein statief, zonnebril, Engelse stekker adapter, waslijn en handdoek in koker. Die gaat ’s ochtends vaak nat mee en dan kan ik hem onderweg nog te drogen hangen. Tenslotte nog de iPad en een (rode) etui:

Het etui bevat de iPad lader, snoertjes voor de telefoon en de iPod op te laden, een extra accu voor het fototoestel en een extra geheugenkaartje. Tenslotte nog een powerbank.

De ene achtertas bevat in een Apart aanhangtasje de ehbo set en de multitool. In de tas zit een reservebinnenband (plakken doe ik pas als we op de camping aangekomen zijn), de pannenset (inhoud volgt), speciaal plakband voor allerlei gekke reparaties en een easyset voor onze Rohloff versnellingsnaaf. Het routeboekje, de tarp (je ziet het zakje, de tarp zelf is steeds de ondergrond voor de foto’s). Deze gebruiken we zoveel; om de spullen droog op te zetten, als aanrechtblad, als ondergrond als we de luchtbedden opblazen, over de fietsen ’s nachts). Zakje met reserve onderbroek, handdoek en sokken. Donsjas. Zakje met reserve fietsshirt en fietsbroek. En tenslotte een extra driekwart fietsbroek (in de zomer eigenlijk niet nodig).

De pannenset bestaat uit een pasta/rijstpan, een anti-aanbak pan, een koekenpan, een (warm)houder en een handvat. In de pannen heb ik vier soorten kruiden (paprika, kerrie, chili, en provincaalse). Daarnaast een flesje olijfolie, afwasmiddel en een universele gootsteenstop (sommige campings hebben geen stoppen en dat is lastig (af)wassen.)

De andere achtertas bevat een etui met allerlei medicijnen (griep, rugpijn, allergie, zeeziekte, neusdruppels, reservelenzen, etc.), mijn zwembroek (zelden gebruikt, neem ik niet meer mee, ook al ziet hij er erg hip uit), toilettas, badslippers, stoeltje, reparatie-etui (teveel om op te noemen, maar ik kan hiermee bijna alles aan de fiets repareren, behalve lassen), etui met elektronica en rugzak met ‘avondkleding’. De rugzak gebruik ik ook als we bv de stad in gaan.

 

Het rode etui bevat de batterijenlader, met extra batterijen en de lader voor de accu van het fototoestel.

De toilettas bevat lenzendoosje, lenzenvloeistof(voor 15 keer), tandenborstel, tandpasta, zeep, spiegeltje, scheerolie en scheermes.

De rugzak bevat de kleding die ik ’s avond op de camping aan heb. Dit is een afritsbroek, een Merino (gaat niet stinken) T-shirt, een Merino trui, onderbroek en sokken (gewone en sealskins, dit zijn waterdichte sokken voor het geval mijn schoenen nog erg nat zijn en ik moet ze wel aan). Tenslotte nog mijn slaap T-shirt en een hoofdlampje.

Achterop de fiets ligt de tent en een zitlap.

En als laatste wat ik aan heb op de fiets. Een onderbroek, een korte broek, een zweethemd (alleen als het wat kouder is), een fiets shirt en een jasje. Ik zit blootsvoets in een paar Keen sandalen.

Dit is het dus. Geen geheimen en niets verzwegen. Nu zie ik je denken; En waar slaap je op/in dan? Mevr. vd Veeke heeft de slaapspullen (matjes, kussens, lakenzak en slaapzak). Daarnaast heeft zij ook het eten mee voor onderweg. De overige inhoud van haar tassen is staatsgeheim, maar ik verbaas me elke keer weer als er halverwege de reis een fleurig jurkje of een paar nette schoenen komen.