Vooruitzichten

Het is veel te lang geleden dat ik de laatste blog maakt. Daarom maar weer eens op het toetsenbord gerammeld.

In winterperiode wordt er weinig gefietst door ons. Ja, wel naar de supermarkt, naar het werk en even naar Winsum. Maar niet van die lange tochten en zeker niet in het tentje. Toch ben ik in deze periode vaak wel in vakantiestemming. Eerst ben ik maanden bezig om de vorige vakantie af te ronden door het maken van een boek met foto’s, kaartjes en reisverslagen. En daarna met het voorbereiden van de nieuwe reizen.

In de zomervakantie gaan we naar Noorwegen (daarover een andere keer). En omdat we elk jaar toch wel weer een keertje in Engeland willen fietsen, heb ik daarvoor in de mei-vakantie een mooi rondje bedacht. Hierbij gaan we voor de vierde én vijfde keer coast-to-coast. Wel tussen oost en west want van noord naar zuid hebben we wat meer tijd voor nodig.

Eerder fietsen we in 2011 al de route langs Hadrians Wall en in de meivakantie van 2014 deden we de Reivers en de C2C.Wat turend op de Sustrans kaarten zag ik dat er in Noord-Engeland nog meer routes zijn die de Noordzee met de Ierse zee verbinden. Onder andere The Way of The Roses en de Wallney to Whitby route. En met een beetje puzzelen kon ik er zelfs een rondje van maken.

blog-kaartje

We nemen deze keer de boot van Rotterdam (Europoort) naar Hull. Daar gaan we eerst een stukje omhoog om aansluiting te vinden met de W2W route (rode deel oost).

Daarna hebben we de W2W (blauwe) route van oost naar west. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan want bij Tan Hill zullen we flink moeten klimmen.

w2w_routeprofile2

Formeel loopt de W2W verder door naar de westkust, maar wij gaan niet helemaal tot het gaatje en buigen iets eerder af (rode deel west) om aansluiting te vinden met de Way of the Roses (zwarte route). Deze is overigens gebaseerd op de Wars of the Roses. Nu zal het bij ons geen oorlog worden maar hier is het ook afzien met de hoogtemeters.

wotr-profiel-1

Op zich is dat geen probleem, want boven word je altijd beloond met een mooi uitzicht en een heerlijke afdaling. Ook WotR zullen we niet helemaal uitfietsen. Iets eerder buigen we weer af naar Hull (roze deel).

Onderweg krijgen we een hoop moois te zien. We blijven een nachtje in de stad waar Simon & Garfunkel hun kruiden kochten, we komen door het plaatsje waar Tolkien 18 maanden gewoond heeft en een deel van zijn personages bedacht. Daar is trouwens ook de nog enig werkende intrekbare vlaggenmast van Engeland te zien. We zien de grootste menhir van Engeland en de originele kater uit Alice in Wonderland.

Well! I’ve often seen a cat without a grin,’ thought Alice; `but a grin without a cat! It’s the most curious thing I ever saw in all my life!’

En nog vele andere dingen. We komen door het Yorkshire Moors National Park en het Yorkshire Dales National Park. En als afsluiter blijven we een extra dag in York. Daar is zoveel moois te zien dat we daar de tijd voor willen nemen. Al met al een kleine 650 kilometer.

Waarschijnlijk gaan we luxe doen en overnachten in B&B en/of AirBnB ondanks dat er redelijk wat campings zijn onderweg. Zonder tent geeft wat minder gewicht. Iets waar we dankbaar voor zijn tijdens het klimmen. Mara je mist het ultieme gevoel van vrijheid een beetje. Afijn, we zien wel. Mochten ze net een hittegolf voorspellen, dan kan ik altijd nog wat annuleren.

Eerst nog even een week in de Zwitserse sneeuw. En daarna gaan we weer naar de fietskilometers, de lente en de zomer. En tegen die tijd zal ik zeker weer vaker een blog en foto’s plaatsen. Nog even geduld dus.

0 gedachten over “Vooruitzichten

  1. Joke zegt:

    Hoi Hans, leuk idee voor een voorjaarsrondje. Die onthouden wij. Wij zijn in Nederland nog niet uitgekeken en hebben vandaag bij De Zwever het boekje ‘Fietsen langs de trekvaart’ gehaald. Groetjes, Wim & Joke

Leuk als je reageert