21 juli: Van Kragero naar Stathelle

I have learned so much from my mistakes, I am thinking of making a few more.

 

kaart-21-07

Laat aankomen betekent ook laat in bed. In ons geval na elven, maar we worden toch uitgerust wakker. Het is weer stralend weer. Een onverwachte bonus voor Noorwegen. Alles kan droog ingepakt worden en we doen weer rustig aan. Om half tien zitten we op de fiets. En na dertien kilometer zitten we weer op 300 meter van onze startplaats. Huh?! Wat vergeten? Nee, we moeten helemaal om het fjord heen fietsen. Nu zien we de camping van de andere kant liggen.

Daarna fietsen we eigenlijk alleen maar door het binnenland. We komen geen plaatsen tegen. Af en toe een dorpje en af en toe een strandje. Het is vakantie in Noorwegen en mooi weer. Op de strandjes is dus meestal wel wat te doen.


Het fietsen is zwaar. In mijn naïviteit heb ik gedacht dat het niet zwaarder kan dan in Engeland. Ook hier had ik het dus weer fout. Gisteren hadden we 1000 hoogtemeters. Als je in de bergen gefietst hebt, weet je wat dit betekent. En elke meter zit nog in de benen.


Is dat dan nog leuk? Jazeker wel. We genieten van de inspanning, de omgeving en elkaar. Op de fiets onderweg zijn, is gewoon prachtig omdat je zoveel ziet. Zelfs als het zo zwaar is als nu.

We maken dus ook niet zoveel mee vandaag. En dan ga je op andere dingen letten. Vreemde bordjes en bommen op de route.

Op een gegeven moment komen we weer op een gravelpad. Hoe kleiner de wegen, des te steiler de klim. Dat gaat hier ook weer op. Er zit niets anders op dan lopen.

Maar de gravelpaden geven ook veel terug.je bent echt even buiten de beschaving en waant je alleen.

Voor vandaag had ik een schamele 65 kilometer gepland. ’Moet makkelijk kunnen en lekker op tijd op de camping’ dacht ik bij de planning. Fout. Dit gaan we vandaag niet halen. Tenminste als we niet weer om zeven uur willen aankomen. We zijn inmiddels ook alweer aardig stuk en zelfs bij 50 kilometer hebben we weer al bijna 1000 hoogtemeters. Vlak voor Stathelle komen we langs een rustige camping. Tijd om te stoppen. Het blijkt ook nog eens een koopje te zijn want voor Nkr. 100 kunnen we er een nachtje staan. Geen dorpen gezien onderweg, dus ook geen winkels. Ik fiets daarom nog even naar de dichtstbijzijnde winkel voor eten en drinken. En zo eindigen we vandaag lekker op tijd, in de zon met een bier en een cider. Toch nog een beetje vakantie.

Getallen van de dag
Aantal kilometers: 54,5 (totaal 252)
Aantal hoogtemeters: 943
Camping Fjellstad (Nok 100 + Nok 30 douche / €14,=)

profiel-21-07

Proporties goed zetten bij posten naar internet

 

0 gedachten over “21 juli: Van Kragero naar Stathelle

  1. Liedeke zegt:

    Toch nog veel klimmen daar…. Maar wat ziet het er weer mooi uit. Hoe kon je die oude auto gisteren zo snel onderweg fotograferen? Achteruitkijkspiegel op de fiets?
    xxx Liefs Liedeke

Leuk als je reageert