22 juli: Van Stathelle naar Stavern

A good traveller has no fixed plans and is not intent on arriving.

kaart-22-07

Vannacht begon het te tikken op de tent. Altijd gezellig, maar niet als er nog was buiten hangt. Die moest dus even naar binnen. En daarna ligt het weer heerlijk tot ’s ochtends. Dan moet het getik wel afgelopen zijn. Omdat we onder een boom staat, is dat wat lastig te bepalen. Maar gelukkig is het droog én zonnig als we opstaan.

In Stathelle haalt Mevr. vd Veeke wat lekkers voor bij de koffie. En de meeste supermarkten hebben wifi, dus dan kan ik ondertussen even de nieuwe verslagen uploaden.

Soms moeten we over een brug. Ze hebben hier een paar mooie gebouwd. Dit is de Brevik brug die in 1962 gebouwd is. Voor die tijd was er alleen een pontje.

Daarna volgen we de rand van het fjord langs Heistad, Porsgrun en Eidanger. We komen mooie straatjes tegen.

En soms erg langzaam verkeer dat ons in wil halen.

We volgen de LF1 (Lange-afstands Fietsroute 1), ook wel de Noordzee route genoemd. Deze loopt eigenlijk helemaal om de Noordzee heen via Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland en België. Hij stond nog op onze te-fietsen-lijst, maar inmiddels hebben we er zoveel stukken van gedaan, dat we hem al haast kunnen afvinken. In Noorwegen volgt hij min of meer de kust. Soms zijn dat rustige wegen.

Maar soms zijn het ook de drukkere wegen. En dat laatste hadden we vandaag veel. Ik denk dat het drukker is door het vakantie-verkeer. Daarnaast hadden we vandaag voor het eerst regen onderweg. 

Vandaag is het  iets minder klimmen. Dat is  te zien aan de hoogtemeters. Tussen Helgeroa en Stavern hebben we zelfs een stuk dat min of meer vlak is. En dan trappen we dat zo weg. Tenminste als we niet stoppen voor een foto.

En ook vandaag stoppen we op tijd. Na een dikke 50 kilometer vinden we het wel welletjes. We komen langs een camping aan de kust. Natuurlijk is die vol, maar met ons toneelstukje van de vermoeide fietser is er altijd wel een plekje. In dit geval tussen twee huisjes in. Niet goedkoop maar een fijn plekje. In het restaurant serveren ze een koud biertje en daarna koken we bij de tent ons potje. Helemaal goed zo.


profiel-22-07

Getallen van de dag
Aantal kilometers: 50,8 (totaal 303)
Aantal hoogtemeters: 681
Camping Solplassen (Nok 245+ Nok 45 douche / €32,25)

 

Leuk als je reageert