8 augustus: Rustdag Sandnes

Iedereen streeft ernaar, eindelijk rust te vinden; maar sommigen zijn zo lui, dat zij het einddoel aan het begin zetten.

Het lijkt wel vakantie vandaag. Uitgeslapen in een heerlijk bed. Daarna ontbijt en koffie. Lekker rustig aan want het is toch een weeralarm buiten. Hier in Noorwegen ziet de regen kans om horizontaal voorbij te komen. In kleine hoeveelheden en grote hoeveelheden.

Esther neemt ons mee met de auto voor een toer door de buurt. Heerlijk om vanuit een warme auto de grijze landschappen te zien. Soms gaan we er even uit als het niet te hard regent.

En dan maken we een paar foto’s. Door het weer en de wolken lijken het wel zwart-wit foto’s.

Bij Bjirkedalstunet gaan we even kijken. Het is een soort van kinderboerderij met oude huisjes.

Wij eten daar een lappe. Dit lijkt de Noorse variant van de Engelse scones. Een soort van pannenkoekje met room en jam. Heerlijk.

We rijden daarna door Gloppedalsura. Tijdens de laatste ijstijd zijn hier een groot aantal rotsblokken meegenomen die het einde van het dal afsloot waardoor een meer ontstond. Een tijdje daarna was er een gigantische landverschuiving op de bergen hierboven waarbij rotsen, zo groot als huizen,  naar beneden tuimelden. Dit leverde deze rotzooi op, die ze nog steeds niets opgeruimd hebben. Heel indrukwekkend.

Getallen van de dag
Aantal kilometers: 0 (totaal 1058)
Aantal hoogtemeters: 0
Logeren bij Esther en Lamberto

0 gedachten over “8 augustus: Rustdag Sandnes

Leuk als je reageert