Zaterdag 5 augustus: Van Rochefort naar La Rochelle

When nothing goes right, to left.

kaart-05-8

Het zat niet helemaal mee vandaag. Ik stap voor de derde keer in een verse hondendrol, we hebben een minder leuk stuk langs een snelweg en het regent behoorlijk onderweg. Maar we eindigen met bier, lekker eten en zon op een terras met uitzicht, dus al met al hebben we niets te klagen.

Vandaag besluiten we een rustige dag te nemen. In ons geval betekent dit dat we minder dan 40 kilometers gaan fietsen. Het begint in elk geval droog. Wel een stuk frisser dan gisteren, maar we kunnen gewoon buiten ontbijten.
Zoals elke dag halen we eerst bij de bakker een verse croissant voor bij de koffie.

We gaan eerst nog de hele stad door en dan komen we langs de snelweg tussen Rochefort en la Roche. We hoeven niet op de snelweg te fietsen maar op een weg parallel. Voor de herrie maakt dit niet uit. Tot overmaat van ramp begint het eerst te sputteren, en daarna serieus te regenen. De regenjas moet aan. Ondertussen zoeken en vinden we een plek om de koffie én croissant te nuttigen. Een soort van tweede ontbijt. 

De tweede helft van de route is beter. Geen snelweg en geen regen. Bij les Boucholeurs komen we weer aan de kust. Ze zijn het dorp aan het opleuken voor het feest van volgende week.

Chatelaillon-Plage ligt er ook mooi bij. En zo naderen we langzaam la Rochelle. We komen eerst lang de jachthaven. Hier ligt een oerwoud van masten. Wat een geld ligt hier in het water. Zelden zag ik zoveel grote boten bij elkaar.

Er is één camping, vlak voor het centrum. Bij de ingang staat een bord. Vol voor campers, vol voor caravans en vol voor tenten. We proberen het toch en er is natuurlijk plek. We moeten het wel delen met een ander tentje maar daarom is het weer niet duur. Helaas loopt de kwaliteit van deze camping mijlenver achter van de vorige. Sanitair is in noodgebouwen en ronduit vies. In het doucheputje ligt bijna een hele pruik. Voor het eerst zet ik de fietsen met de ketting op slot. Toch zijn we blij dat we terecht kunnen want we zitten op loopafstand van het (oude) centrum van la Rochelle.

En la Rochelle is een plaatje. Het lijkt zo uit Game of Thrones te komen. Hier kwam je niet zomaar de haven binnen. Aan de ene kant staat de kettingtoren en aan de andere kant de St. Niklaastoren. 


In het centrum kun je over de koppen lopen. Er is markt en er zijn straatjes met winkeltjes. Mevr. van der Veeke is helemaal in haar nopjes. We slenteren wat rond en drinken her en der op een terras een bier en een cider. Dat laatste drink je natuurlijk uit een kopje.


Eten vinden valt nog niet mee. Wij hebben om zes uur al honger, maar de Fransen eten pas laat. Toch lukt het om een geschikte maaltijd, met uitzicht op de haven te vinden. 


Terug bij de tent begint het al snel fris te worden. Er staat ook een harde wind. Mevr. van der Veeke trekt haar ski-broek aan (ja, die heeft ze mee…) maar al snel vinden we het welletjes. Het was een prima rustdag.

Getallen van de dag
Aantal kilometers: 38,7 (totaal 566)
Aantal hoogtemeters: 118
Afstand (hemelsbreed) naar Baflo: 973
Camping municipal le Soleil (€11,20)

 

5 gedachten over “Zaterdag 5 augustus: Van Rochefort naar La Rochelle

  1. Gert zegt:

    Het gezegde is een ezel stoot zich in het gemeen niet twee maal aan dezelfde steen, moet ik hieruit begrijpen dat het drie verschillende hondendrollen waren?😜

Leuk als je reageert