Dinsdag 8 augustus: Van St. Hillaire-de-Riez naar St. Jean-de-Monts

Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang.
Bertolt Brecht

kaart-08-8

Ons tentje ziet er vandaag zo uit:


Na 10 dagen fietsen zijn we wat moe. Nu hebben we soms wel een korte dag gehad, maar 40 kilometer fietsen is geen rustdag. Vandaag nemen we een echte rustdag maar helemaal zonder te fietsen gaat niet lukken. De weersvoorspelling was slecht en om dan een hele rustdag in het tentje te moeten zitten, zag ik niet zitten. Ik heb dus in het volgende plaatsje een hotel geboekt. Voor het geld waar we normaal gesproken een week voor kamperen hebben we nu een kamer voor één nacht. Wel een luxe kamer, met bad en zitje, maar toch. En ik had gehoopt op wifi maar zelfs voor dit geld, is het in Frankrijk niet te koop.

Het geplande slechte weer is toch gekomen. ’s Nachts veel regen en als we uitslapen klettert er nog veel meer regen op de tent. Dit heeft ook weer een voordeel want zo spoelt het stof van alle spullen af. Verder doen we rustig aan. Ik doe wat fietsonderhoud en als door een wonder kunnen we toch nog droog ontbijten en inpakken. 

Zelfs bij dit slechte weer trekken de mensen naar het strand. Samen met de kinderen wat met een schepnetje tussen de rotsen harken of zo.

Wij hoeven maar een kilometer of 15 te fietsen. Onderweg schuilen we even bij een koffiebar. Eindelijk ook eens een echte koffie.Het is tenslotte een rustdag.

Als we St. Jean-de-Monts naderen trekt het weer bij. De lucht vertoont wat blauw en de zon laat zich zien. Zijn we blij mee.


De kamer is officieel pas om drie uur beschikbaar, maar we mogen er eerder in. Vanaf nu hebben we een zee van tijd om te lezen, verslagen bij te werken en te niksen. Zouden we vaker moeten doen.

Getallen van de dag
Aantal kilometers: 16,2 (totaal 740)
Aantal hoogtemeters: 37
Afstand (hemelsbreed) naar Baflo: 954
Hotel de la Foret (€134,50)

3 gedachten over “Dinsdag 8 augustus: Van St. Hillaire-de-Riez naar St. Jean-de-Monts

  1. Yvon zegt:

    Ha luitjes, ik zou zeggen doe het dan ook, dat vaker doen ;-). Het is natuurlijk zo herkenbaar, om maar door te gaan. Want het is het regime wat je je bewust of ws onbewust hebt aangemeten bij een fietsvakantie. Bijzonder gebeuren toch, afdeling ritme & regelmaat…

  2. Gert zegt:

    Hoeveel setjes kleding heeft Saskia mee? Volgens mij twee jurkjes voor mooi weer en paarsig ensemble voor minder weer. En een skibroek. Voor koude nachten? Heb nog niet op de schoenen gelet. De vraag komt voort uit een zekere afgunst. Mijn Ortlieb is altijd te klein als ik (sport)kleding mee wil nemen en voorbereid wil zijn op slecht weer.

Leuk als je reageert