Eindelijk weer!

Dit jaar zijn we best wel laat met het op de fiets stappen. Door allerlei oorzaken is het niet gelukt dit eerder te doen. Ik heb inmiddels geleerd dat ‘het gaat zoals het gaat’ en dat het geen zin heeft om spijt te hebben van gemaakte keuzes. Je hebt immers toen die keus gemaakt op basis van de kennis die voorhanden was en het leek toen de beste keus te zijn. Dus allemaal water onder de brug…

Afijn, inmiddels is het wel zover. Komende donderdag stappen we dus wel op de fiets voor een rondje door Gelderland, Brabant en limbo-land. Het is dan nog geen mei-vakantie maar door de andere vakantieplannen van Mevr. van der Veeke heb ik wat moeten schuiven, schikken, passen en meten om toch nog een leuk rondje eruit te persen. Hieronder zie je de route. We starten in Nijmegen en gaan linksom.

Ik heb me weer laten inspireren door het boekje van Rik Zaal en Natuurmonumenten. En ook een boek met de naam ‘Onverwacht dichtbij’ heeft bijgedragen aan de locaties (blauwe vlaggetjes) die we gaan bezoeken. Het is weer een bond palet geworden van steden, musea, natuurgebieden en hier en daar een mummie of een kabouterboom. Je ziet het wel langs komen, want ik probeer weer elke dag een stukje hierover te plaatsen.

Een onverwachte bonus is het feit (ik hoop dat hij dit leest) dat Gert gekluisterd zit in een bejaardentehuis. Hij is herstellende van een dubbele onderbeenbreuk en kan even geen kant op. Ik hoop dan ook dat hij uit verveling onze bezochte locaties gaat aanvullen met bij elkaar gegooglede extra informatie al is het alleen maar om mij terecht te wijzen op fake-nieuws. 

Het weer ziet er goed uit. Maar ondanks dit gaan we niet kamperen maar overnachten we bij Vrienden op de Fiets. Het was deze keer een crime om plekken te vinden maar ik heb toch doorgezet omdat broeder Griep, Zuster Verkoudheid en neef Keelpijn in strijd zijn om controle te krijgen over mijn lichaam. Ik weet nog niet wie er wint. Tot die tijd stappen we gewoon donderdagochtend op de fiets en hoop ik je donderdagavond de eerste blog te kunnen sturen. Tot dan.

 

4 gedachten over “Eindelijk weer!

  1. Ria Grootoonk zegt:

    Dag Hans,

    Veel plezier! In het afgelopen weekend ben ik lekker naar Arnhem gefietst, met een overnachting in Deventer. Heerlijk weer. ( om te doen) Ik krijg enorme zin in mijn trip naar Santiago. Vooraf zal ik weinig ik fietsen, dus ik zal geleidelijk aan het tempo, de afstanden moeten opbouwen. Of niet­čśë

    Hartelijke groet, ook voor Saskia, Ria

  2. Gert zegt:

    Het eerste wat ik deed na het lezen van de woorden blauwe vlaggetjes was er op klikken in de verwachting dat zich daarmee een baaierd van informatie voor mij ontsloten zou worden.Teleurstelling werd mijn deel toen geen van de vlaggetjes reageerde op mijn pogingen RSI-klachten te genereren, de klap op de vuurpijl kwam toen ik las dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de volledigheid van de gaandeweg door Hans gefourneerde informatie.;-)

Leuk als je reageert