Vamos a la playa

Op dit moment zijn we onderweg van Noord-Groningen naar Noord-Spanje. We hebben besloten om onze reis dit voorjaar op het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal) door te brengen. In 2019 fietsten we naar Santiago de Compostella en daarna langs de Portugese kust zuidwaarts tot Lissabon. Toen dachten we nog dat dit onze viaje más hermoso zou zijn. Niets kon daar overheen. Maar inmiddels weten we beter. Bij elke reis verbazen we ons weer, we genieten en we denken telkens ‘beter dan dit kan het niet worden’. Die proberen we nog even erin te houden.

Afijn. We doen die fietsreis dus dunnetjes over. Nu niet helemaal op de slow-travel manier maar we hopen met de kampeerbus toch de voordelen ervan mee te pakken. Niet op de fiets maar we hebben natuurlijk wel fietsen mee. Ik denk dat de fietsers die deze blog volgen enigszins teleurgesteld zullen zijn. Maar ik beloof jullie; ik maak het goed. Dit jaar nog. Maar daarover later (juni) meer. (Gelukkig heb ik geen last van Tripophobia).

De kaart laat zien van welke plaats naar welke plaats we gaan. De tentjes zijn de beoogde campings en de oogjes zijn plekken waar we wat gaan bekijken. Mucho occupado dus. Ze zijn niet allemaal even duidelijk qua omschrijving. Disculpe maar die ga ik gaandeweg beter invullen. De basis voor deze reis is deze route van Campercontact. We kregen hem bij een abonnement die we toch al af moesten sluiten want hij is eigenlijk de €20 niet waard. De toeristische informatie is nutig maar je kunt er niet mee navigeren dus je moet alsnog alle routes zelf uitzoeken en maken. Maar goed, een gegeven route kijk je niet in de navigatie dus met wat huiswerk heb er alsnog wel een leuke trip van kunnen maken.

Onze route begint in Noord-Spanje. Daar gaan we eerst richting de Picos de Europa. De bedoeling is daar een aantal dagen te blijven om te wandelen. Het schijnt een prachtig gebied te zijn, dus we kijken er naar uit. De enige spelbreker kan de mist zijn die daar nog wel eens hardnekkig wil blijven hangen.

Daarna hoppen we via de kust naar Santiago de Compostella. Ik kon het niet laten om daar toch weer even langs te gaan. Misschien voelen we weer iets van de euforie toen we daar in 2019 aankwamen. Daarna zakken we min of meer via de kust weer af naar het zuiden. De bedoeling is een hoog playa en faro gehalte te hebben maar er zijn ook wat uitstapjes meer naar het binnenland. Met fietsen kwam het er toen niet van en, onder andere, Fatima is toch iets wat we graag willen zien. En even op Cabo da Roca te staan, het meest westelijke puntje van Europa.

In 2019 gingen we onder Lissabon weer het binnenland in. Deze keer gaan we verder langs de kust want de de Algarve staat eigenlijk al heel lang op de wensenlijst. Het schijnt daar muy muy bonito te zijn. Ik kijk uit naar Cabo de Sao Vinciente, Lagos, Portimao maar vooral naar de Seven Hanging Valleys wandeling.

We gaan niet heel ver naar het oosten. Vrij snel gaan we weer noordwaarts door Portugal. Parallel aan de heenweg maar dan door het binnenland. Dat moet wat minder toeristisch maar zeker niet minder mooi zijn. Uiteindelijk eindigen we na vijf weken weer waar we begonnen. Ik hoop jullie tijdens de reis mee te nemen. Voornamelijk in beeld maar ook met wat proza.

15 gedachten over “Vamos a la playa

 1. Marjan zegt:

  Triphofobia 🤭

  Mooie plannen voor onderweg, die regio in de Pyreneeën heb ik ook gewandeld, precies 20 jaar geleden. Prachtig gebied!
  Heerlijk zeg om weer op pad te zijn! Het weer wordt goed dus wat wil een mens nog meer.
  Ik volg jullie weer graag!

 2. Ben en Ingrid zegt:

  Wordt een mooie reis. Picos is inderdaad erg mooi om te wandelen.,en Fatima het Lourdes van Portugal is zeker de moeite waart.We gaan Julie volgen !

 3. Dory Abrahamse zegt:

  Op de een of andere manier toch op je blog terecht kunnen komen. Leuk om jullie weer te volgen. We zijn net terug van een vakantie in Noord/ Midden Spanje: van Gerona naar Villafranca/ Bardenas Reales. De campings in Burgos en Tordesillas hebben wij ook gehad. Op de terugweg hebben we in Bergerac op de camping overnacht. Bergerac is de moeite van een bezoekje waard. De camping ligt op loopafstand van het stadje. Fijne reis! Groetjes, Dory

 4. Mario zegt:

  Hoi. Ik wens jullie een fijne reis. Maar vinden jullie het in juni niet te heet. Ik ben nu Mallorca en 20 graden vind ik al warm. 20 graden hier is anders dan in Nederland.
  Muy viaje

 5. Lex Balm zegt:

  Hi Hans en Saskia…….leuk om “die hoek” in te duiken.
  Wij zijn vanaf medio mei in “ons huis” in Viana do Castelo. Wanneer zijn jullie zo ongeveer in de buurt….zorgen wij voor een wijntje of zo….groetjes Lex en Claea

 6. Berend zegt:

  Deze reis ziet er ook weer goed uit. We zijn weer benieuwd naar de verhalen en de foto’s. Alvast een fijne vakantie. Groet Alie en Berend.

Leuk als je reageert