Over deze blog

 The road not taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

 Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

 And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

 I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I–
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

 — Robert Frost

Als je het gedicht graag illustratief voorgelezen wilt hebben:

Of als je graag uitlegt over de betekenis wilt:

Tenslotte nog wat informatie over ons:

Hans en Saskia van der Veeke maken hun eerste fietsreis in 1989. Twee weken in het noorden van Engeland, Yorkshire en het Lake District, en dat is best pittig want Engeland is vaak steil.

Daarna heeft het fietsen een tijdje stil gelegen omdat er kinderen kwamen. Pas in 2003 gaan we weer op fietsvakantie. Mét kinderen en op de ‘luxe’ manier met Cycletours. Dat bevalt ons (en de kinderen, na wat sputteren) zo goed dat we dat zes jaar vol houden. Daarna krijgen de kinderen andere plannen maar wij blijven doorfietsen.

Dit betekent een jaarlijkse fietsvakantie maar ook in de andere vakanties pakken we meestal de fiets (of de ski). Op die manier bezoeken we vele landen in Europa. Fietsen vinden we een lage milieubelasting geven (daarom proberen we ook het vliegen te vermijden) en de beste manier om een land te leren kennen. Je gaat langzaam genoeg om alles goed te ervaren maar niet zo langzaam dat je nergens komt.
Een overzicht van de (fiets) reizen kun je vinden op de website. Daar vind je ook vaak de tracks en andere achtergrondinformatie.

Deze blog houd ik bij als we onderweg zijn. Ik probeer regelmatig (dagelijks) te schrijven maar dat lukt niet altijd. Als de reis eenmaal voorbij is, maak ik een fotoboek van de reis. Dan corrigeer ik de blog en voeg ik vaak kaartjes en een hoogteprofiel toe.
We hopen dat onze fietsreizen en foto’s een inspiratie voor anderen zijn en het gevoel geven een beetje mee te kunnen reizen.

Tegenwoordig (2019) wandelen we soms ook een of meerdere dagen. Ook daar voel ik soms de noodzaak wat op te schrijven en te posten. Dus ook wandelverhalen ga je tegen komen.

Alle foto’s en teksten op deze blog zijn (c) Hans van der Veeke. Gebruiken mag voor persoonlijke doeleinden. Bij commercieel gebruik graag eerst overleg zodat ik al dan niet toestemming kan geven.