Vrijdag 20 oktober - De heenreis

Inleiding - Heenreis - Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7

Zo rond zeven uur komen we aan in Bretagne. Op zich hebben we een voorspoedige reis gehad voor zover je een autoreis voorspoedig kunt noemen. Onderweg pickincken we nog een paar keer met heel veel eten. Dat belooft wat goeds voor de komende week.
We hebben de vier fietsen op een karretje gezet. In Nederland mag je dan negentig op de snelweg. In BelgiŽ en Frankrijk gelukkig wat harder. In BelgiŽ zijn we van die karrensporen gewend maar de weg was best goed. In Frankrijk hebben we even een open mond gevoel toen we de bruggen van le Havre, via de Porte de Normandie, naderden. Enorme bulten in het landschap die onder andere over de Seine gaan. In Caen staan we even in de file maar daar kom ik er ook achter dan we de verkeerde plaatsnaam in de navigatie hebben ingevoerd. Gelukkig kon dat gecorrigeerd worden voordat we te ver uit de route waren.
Hadden we in BelgiŽ nog prachtig weer en twintig graden, in Bretagne waren de luchten zwanger van de regen en er werd ook flink gebaard. Ook wordt het landschap steeds fraaier. Flink geaccidenteerd maar ook erg mooi. En een aangename verrassing zijn de herfstkleuren. Hier hebben we niet op geanticipeerd en het is een mooie bonus.
Het hotel in St. Hilaire-du-Harcouet ligt langs de doorgaande weg. Bij binnenkomst worden we ontvangen door het volledig personeel. Oma, dochter en de kleinkinderen. Er is even wat consternatie als we uitleggen dat de kar hier een week moet blijven staan maar vrij rap wordt de Jaguar uit de garage gehaald en mag de kar erin gereden worden. Auto moet verderop aan de straat.
We eten ook in het hotel. Voor Ä 19 hebben we werkelijk een gastronomisch hoogstandje van drie gangen wat in recordtempo uitgeserveerd wordt. Bijzonder vind ik dat na de hoofdmaaltijd de broodkruimels met een soort van scheermes van tafel geschraapt worden. En zelfs voor de koffie is een aparte kaart. Wij gaan natuurlijk voor de Max Havelaar variant. Om half tien zoeken we de kamer op. Ik ben helemaal af omdat we al een paar avonden (te) laat naar bed gaan. Daarnaast denk ik dat het landschap morgen de nodige inspanning gaat vragen, ondanks dat we maar 68 kilometer op het programma hebben staan. Er zijn maar twee buitjes voorspeld, maar goed, als die van 9-12 en van 12-6 duren, dan zijn we alsnog de Sjaak. We hopen op beter.


Zo reizen we naar Bretagne

Lunch onderweg

Het eerste hotel in St. Hilaire


Terug naar de fietssite van Hans