Coast2Coast2Coast

Inleiding - Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8

In de meivakantie van 2014 gaan we weer naar eens van onze favoriete landen. We gaan in Engeland van coast naar coast naar coast. Sorry?
In noord-Engeland, net onder de grens met Schotland lopen een drietal fietsroutes. Een ervan, Hadrian’s cycleway, hebben we eerder gedaan toen we uit Ierland terugkwamen.

Deze keer gaan we westwaarts naar de Ierse zee via de Reivers route. Deze loopt langs de Schotse grens en soms erover heen. De route is genoemd naar de plunderende bandieten die hier (vroeger) woonden. We hopen ze niet tegen te komen want het is een desolaat stukje landschap waar toch nog heel veel te zien is.

Terug gaan we via de klassiek C2C (Coast-to-Coast, spreek uit: sea-to-sea) route. Een tocht die menig Engelsman/vrouw gedaan heeft na een te grote mond bij een avondje doorzakken. Het leuke van deze tocht is dat hij een stuk door een van de mooiste delen van Engeland loopt; ‘The Lake District’. Dat kan niet anders dan ook weer genieten worden alhoewel het terrein redelijk geaccidenteerd is. Ik vermoed dat de stijgingspercentages ook hier weer ruim in de twee cijfers gaan lopen. Het totaal rondje is zo’n 550 kilometer. We nemen hier acht dagen voor.

Bij de voorbereiding en het indelen in etappes kwam ik erachter dat er bij drie van de zeven overnachtingen geen camping is. Daar heb ik een B&B geboekt. Toen ook nog bleek dat bij een van de overige etappes alleen een caravanpark was en ik een vierde B&B moest boeken, hebben we maar besloten om geheel zonder kampeerspullen te gaan. Het voelt een beetje als vals spelen want de ‘echte’ fietsreiziger die kampeert. Maar goed, op deze manier scheelt het ons wel in totaal een kilo of vijftien want we hoeven geen tent, geen slaapspullen en geen keuken mee te nemen. Dat maakt voor mij de hellingen wat aangenamer en Saskia vindt het wel lekker om binnen te kunnen slapen gezien de kou.

Klik hier om naar mijn beschrijving van de eerste dag te gaan. Mocht je graag het verhaal off-line willen lezen (zonder foto's), klik dan hier.

Ik heb voor de hele tocht een reisboekje gemaakt met kaartjes en informatie. Dat kun je downloaden door hier te klikken.
De informatie in het boekje heb ik verzameld van internet (onderstaande links). Mocht je je daardoor benadeeld voelen, neem dan even contact met me op.

Overige informatiebronnen:

Informatie over de Reivers route kun je hier vinden.

Informatiebronnen voor de C2C route vind je hier, hier en hier.

Ferry IJmuiden Newcastle informatie kun je hier vinden.

Informatie mbt de pont over de Tyne staat hier.


Je kunt de GPS tracks hier downloaden in Garmin GDB formaat of in GPX formaat. Hierin staan de door ons gereden tracks, de hotels en de campings.

Mocht je tekst of foto's willen gebruiken, neem dan eerst contact met mij op want het is allemaal (C) 2014 van Hans van der Veeke.

Terug naar de fiets site van Hans