De Noord-Duitse waddenkust
(daar waait het altijd)

Inleiding   dag 1  dag 2  dag 3  dag 4  dag 5  dag 6  dag 7 

Het is het meivakantie en dan is het eindelijk weer zover. We gaan het fietsseizoen openen met een tochtje. Een beetje laat dit jaar. Dat kwam doordat we veel te veel tijd te weinig hadden en ook het weer werkte niet echt mee. Maar goed, nu is het dan eindelijk zover.
De keus is gevallen op de Noord-Duitse waddenkust. Wat?! Ja, de waddenkust. En dan in Noord-Duitsland. Die in Nederland hebben we al vele malen gezien, dus het leek ons tijd om eens te kijken of het bij onze oosterburen er anders uitziet. Op het net vond ik een mooi artikel uit de ‘Op pad’ geschreven door Kees Swart die het een tijdje geleden gefietst heeft. Er zat zelfs een track bij. Een bijkomend voordeel is dat het lekker dichtbij is. Er zijn voldoende campings en ze zijn ook nog open. Meer hebben we niet nodig.

We worden door Steven iets voor Hamburg gedropped. En dan is het min of meer de kustlijn volgen naar Emden. Daar nemen we het pontje naar Delfzijl en dan zijn we weer bijna thuis. We hebben het dan wel over zeven dagen fietsen. Nou eigenlijk zes, want de eerste en laatste dag zijn bejaardendagen qua afstand. Op onderstaand kaartje kun je het plan voor de route globaal zien.

Op de route zijn ook een (groot) aantal caches, dus er is altijd wel wat te doen voor het geval de (tegen)wind gaat vervelen. Want dat is één van de uitdagingen; aan de kust waait het altijd. De vraag is alleen welke kant op?
De andere uitdaging is de pont in Willemshaven. Die vaart dus tijdelijk niet. Als alternatief rijdt er een bus, maar ik ben er nog niet uit of wij met de fietsen en bagage mee kunnen. Als dat niet kan, dan gaan we voor plan B wat omfietsen betekent.

We pakken de spullen en we zijn er helemaal klaar voor. En hebben we zin? Ja, we hebben zin!

Klik hier om naar mijn beschrijving van de eerste dag te gaan.
(n.b. als je op een kaartje klikt, krijg je een grotere versie)


Mocht je graag het verhaal off-line willen lezen (zonder foto's), klik dan hier.

Je kunt de GPS tracks hier downloaden (gpx formaat).

Mocht je tekst of foto's willen gebruiken, neem dan eerst contact met mij op want het is allemaal (C) 2013 van Hans van der Veeke.

Terug naar de fiets site van Hans