Informatie
Paklijsten
Onze fietsen
Uitgelezen
Artikelen
 
Tochten
Ronde van Nederland
Elfsteden tocht
Rondje IJsselmeer
Rondje Rivieren
Fietserpad
Rondje Groningen
Rondje Drenthe
Heel de heuvelrug
Dagtochten Nederland
Zadelpijn route(Frankrijk)
10-ProvinciŽn route
Bretagne in de herfst
Noord-Duitse kust
Reivers en C2C  
W2W en Way of the Roses
Best verborgen schatten
 
Fietsvakanties
Rondje Schotland (2023)
Nieuw!
Van Wal naar Wad (2021)
Pelgrimsreis (2019)
Oostenrijk - Slovenie - Kroatie -Italie - Oostenrijk   (2018)
Velodysťe
NormandiŽ-Bretagne route
LF9
(2017)
Noorwegen (2016)
Fietsen rondom het Kanaal (2015)
Wenen-Praag-Baflo (2014)
Hart van Engeland (2013)
Groene weg naar Baflo (2012)
Groene ronde Ierland (2011)
Florance - Baflo (2010)
Finland (2009)

Cevennen  (Frankrijk 2008)

Haute-Savoie (Frankrijk 2007)

PyreneeŽn (Frankrijk 2006)

UmbriŽ (ItaliŽ 2005)

CataloniŽ (Spanje 2004)

Aveyron (Frankrijk 2003)

 
Toekomst
Wat we nog willen fietsen
 

 

 

 

 


Misschien is het iets voor mensen op leeftijd, maar al jaren beleven we veel plezier aan het maken van kortere en langere fietstochten. Dat doen we nu al vele jaren zoals je aan de lijst hier links kunt zien. Soms kortere tochten -van een weekend tot een week- en ook veel langere tochten met als kers op de taart een tocht van meer dan vijf maanden en 7000 km in 2019 toen we naar Lisabon en terug fietsten.

Links een overzicht van al deze reizen en reisjes die we gemaakt hebben. Tochten zijn korter. Van een dag tot een week. De fietsvakanties gaan vaak over meerdere weken. Bij de reizen kun je alle informatie (tracks, campings, toeristische info, etc.) vinden. Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om me te mailen. Ik help je met alle plezier.

Ik mag ook graag foto's maken.  Daarnaast vindt het leuk om wat over onze tochten te schrijven. Kan ik het later (als ik oud ben...) teruglezen en het weer herbeleven. Op deze site vind je dit alles terug. Op een gegeven moment ben ik overgestapt op een blog. Dus van latere reizen vind je hier de samenvatting en verder linkjes naar de blogs. Mijn blog kun je op deze link vinden. Als we onderweg zijn, dan houd ik hem ook bij. Pas na terugkomst wordt de informatie hier op de site gezet. Je kunt je ook abonneren op updates van de blog.

Daarnaast probeer ik nog andere relevante informatie, met betrekking tot fietsen, hier te verzamelen. In dit kader wil ik graag een paar sites noemen die interessant kunnen zijn voor fietsliefhebbers:

Europafietsers
Zoek je een lange afstandsroute in Europa, dan kun je eigenlijk niet om deze site heen. Een overzicht van meer dan tachtig routes in Europa en ontzettend veel informatie van elke route. Ook leuk is dat je de ervaringen van anderen kunt lezen en je eigen ervaring toe kunt voegen. Veel van onze gereden routes komen bij Europafietsers vandaan.

De wereldfietser
Bevat een schat aan informatie over fietsen in binnen en buitenland. Daarnaast heel veel technische informatie en vergeet vooral niet om op het forum te kijken.

Sheldon Brown's site
Helaas, hij rijdt nu op de eeuwige fietspaden. Maar zijn site, met een schat aan technische informatie, leeft voort.

M-Gineering
Fietsenbouwer in het noorden van het land die onze fietsen heeft gebouwd. Daarnaast ook veel informatie over de fiets en het onderhouden ervan.