Fietserpad
Fietsen van de Limburgse heuvels tot het Groninger wad

Inleiding   dag 1  dag 2  dag 3  dag 4  dag 5  dag 6  dag 7  praktische informatie

Praktische informatie

Route
De route is ongeveer 574 kilometer lang en wordt niet bewegwijzerd. Er is een prachtig boekje van dat de kaartjes met de route bevat en ook een geschreven route die op basis van de kilometerstand aanwijzingen geeft. Het boekje geeft ook ontzettend leuke achtergrondinformatie over de gebieden waar je doorheen fietst en waarom het landschap er zo uit ziet, als het eruit ziet.

Wij konden de route vrij goed volgen maar we maakten ook gebruik van een GPS waarin de track van de route zat. Zonder dit zouden we wel een paar keertjes fout gereden zijn, maar niet heel veel. Zonder GPS is het gewoon goed opletten.

Op deze link kun je informatie vinden over het boekje. Hier was ten tijde van dit schrijven ook een track te downloaden van de route.

Voor de zekerheid heb ik de track ook online gezet. Deze kun je hier downloaden in Garmin (gdb) formaat en hier in gpx formaat

 

 

Startpunt
De routebeschrijving loopt van Zuid naar Noord. Wij hebben de trein naar Maastricht genomen. Vanuit daar is het ongeveer 11 kilometer fietsen naar het startpunt.

Overnachten
Naast kamperen (het boekje geeft op de kaartjes aan waar campings zijn) kun je ook logeren bij Vrienden op de fiets. Langs de route zijn ruim voldoende adressen aanwezig. 

Terug naar de fiets site van Hans