Coast2Coast Revisited

Eerder fietsen we in 2011 al de route langs Hadrians Wall en in de meivakantie van 2014 deden we de Reivers en de C2C.Wat turend op de Sustrans kaarten zag ik dat er in Noord-Engeland nog meer routes zijn die de Noordzee met de Ierse zee verbinden. Onder andere The Way of The Roses en de Wallney to Whitby route. En met een beetje puzzelen kon ik er zelfs een rondje van maken.  

We nemen deze keer de boot van Rotterdam (Europoort) naar Hull. Daar gaan we eerst een stukje omhoog om aansluiting te vinden met de W2W route (rode deel oost).  Daarna hebben we de W2W (blauwe) route van oost naar west. Dat ging niet zonder slag of stoot gaan want bij Tan Hill hebben we flink moeten klimmen.  

Formeel loopt de W2W verder door naar de westkust, maar wij gaan niet helemaal tot het gaatje en buigen iets eerder af (rode deel west) om aansluiting te vinden met de Way of the Roses (zwarte route). Deze is overigens gebaseerd op de Wars of the Roses. Nu zal het bij ons geen oorlog worden maar hier is het ook afzien met de hoogtemeters. Op zich is dat geen probleem, want boven word je altijd beloond met een mooi uitzicht en een heerlijke afdaling. Ook WotR zullen we niet helemaal uitfietsen. Iets eerder buigen we weer af naar Hull (roze deel) om de boot weer naar huis terug te nemen.   We hebben deze keer luxe gedaan en hebben de tent thuis gelaten. Maar onderweg blijkt dat dit helemaal geen luxe was. De temperaturen en de neerslag hadden het een behoorlijke uitdaging gemaakt met een tent.

Onderweg heb ik van elke dag een blog gemaakt. Hieronder de links daar naartoe.

28 april Van Hull naar Scarborough 94 km
29 april Van Scarborough naar Castleton 67 km
30 april Van Castleton naar Ovington 84 km
1 mei Van Ovington naar Tebay 79 km
2 mei Van Tebay naar Morecambe 71 km
3 mei Van Morecambe naar Settle 62 km
4 mei Van Settle naar Ripon 72 km
5 mei Van Ripon naar York 52 km
6 mei York 0 km
7 mei Van York naar Hull 89

Ik heb voor de hele tocht een reisboekje gemaakt met kaartjes en informatie. Dat kun je downloaden door hier te klikken. De informatie in het boekje heb ik verzameld van internet (onderstaande links). Mocht je je daardoor benadeeld voelen of je denk dat ik copyrights schend, neem dan even contact met me op.  

Overige informatiebronnen:  

Informatie over de Wallney to Whitby route route kun je hier vinden.  
Informatiebronnen voor de Way of the Roses route vind je hier, hier en hier.  
Ferry Rotterdam=Hull informatie kun je hier vinden.    

Je kunt de GPS tracks hier downloaden in GPX formaat. Hierin staan de door ons gereden tracks, de hotels en de campings. .

Mocht je tekst of foto's willen gebruiken, neem dan eerst contact met mij op want het is allemaal (C) 2016 van Hans van der Veeke.

Terug naar de fiets site van Hans