Zadelpijn route
Zeven zadels onderweg in de Loire-streek in Frankrijk

Inleiding   dag 1  dag 2  dag 3  dag 4  dag 5  dag 6 


Crissay-sur-Manse

In oktober 2011 (herfstvakantie) fietsen we samen met vrienden de route uit het boek 'Zadelpijn en ander damesleed'. Een aantal jaren geleden fietsen we nog allen met kinderen en had een van ons dit boek mee. Nu jaren later, komt het er eindelijk van dat Lucas en Ria, Marcel en Birgit, Yke en Hans en Saskia deze tocht kunnen gaan doen. Hij is een paar maal uitgesteld vanwege de behandeling van Lucas. Maar Lucas heeft laten zien dat je met een flinke training weer op het oude peil kunt komen. Moeiteloos fietste hij de tocht uit waarbij twee dagen ruim boven de honderd kilometer zaten.


De tocht is geboekt via SNP en is best prijzig. We betalen een 600 per persoon. Je kunt het (denk ik) goedkoper doen als je het zelf boekt. De reis is gebaseerd op het boek en 'Zadelpijn, de reisgids. Hierin is de route prima beschreven en ook de mogelijke hotels is terug te vinden in het boekje. Daarmee, en het internet, moet je zelf de hotels kunnen boeken.

De beschrijving in het boekje is goed. Er zitten een paar storende fouten in. De afstanden van dag vijf en zes kloppen niet. Deze zijn respectievelijk 81 (ipv 65) en 118 (ipv 89). Ook voor de route van de laatste dag is een beter alternatief te vinden dan het alternatief in het boekje. Met name het laatste stuk, na Tours, is niet bijster interessant. Er lopen daar genoeg mooie fietspaden om een goede route terug te vinden.

Klik hier om naar mijn beschrijving van de eerste dag te gaan. Mocht je graag het verhaal off-line willen lezen (zonder foto's), klik dan hier.
Ik heb een paar panorama's gemaakt die je hier in het groot kunt zien.

Je kunt de GPS tracks hier downloaden (gpx formaat).

Mocht je tekst of foto's willen gebruiken, neem dan eerst contact met mij op want het is allemaal (C) 2011 van Hans van der Veeke.

Terug naar de fiets site van Hans