Fietsvakantie 2006

Pyrénées-Atlantiques

Frankrijk

 
 


Klik hier om deze site in een eigen venster te zien (beter leesbaar).

Dit jaar hebben we de route Pyréneen-Atlantique gedaan van Cycletours. Het is een route die in Dax (zuid-west Frankrijk) begint en in een 8-tal etappes de Spaanse grens nog even aantikt voor je weer terugkeert in Dax. De reis was met een groep van 36 m/v, waaronder dit jaar 16 kinderen. Er is een reisbegeleiding van 3 personen bij.

Fietsen met Cycletours is gezellig. Het is altijd een leuke groep met diverse soorten mensen, dus je hebt altijd wel ergens aansluiting. Er wordt heerlijk voor je gekookt, elke dag een 3 gangen menu. De begeleiding bij het fietsen is goed en de routes zijn (met een enkele uitzondering) mooi. Het enige nadeel is dat er standaard te weinig camping plaatsen gehuurd worden. Je staat dus altijd hutje-mutje naast elkaar op de camping. Daar moet je tegen kunnen. Je moet je privacy dan ook op een ander plaatsje zoeken en scheten moet je zachtjes laten.

Fietsen doe je alleen, met je gezin of met een groepje mensen. Bij ons wisselde dat per dag alhoewel we vaak wel een aantal extra kinderen mee hadden.

In de beschrijvingen probeer ik een beeld te geven van deze vakantie. Ik probeer wat te zeggen over de routes, wat je kunt doen onderweg en waar je op moet letten. Ik probeer met name veel plaatjes te geven. Ook vertel ik wat over de camping en de douches. Deze laatste worden gewaardeerd op een schaal van 1-10 waarbij mijn douche thuis een 9 krijgt (je moet altijd iets te wensen overhouden, nietwaar?.

Alle foto's en andere afbeeldingen zijn (C) Copyright van Hans van der Veeke en ze mogen pas voor andere doeleinden (anders dan persoonlijk gebruik) gebruikt worden na schriftelijke toestemming van mij. Een aantal foto's heb ik wat bewerkt. Zo heb ik soms wat storende zaken weggewerkt, maar soms ook foto's rechtgezet en de belichting aangepast. De foto's staat er in lage resolutie op om bandbreedte te sparen. Mocht je een foto willen hebben, mail me dan even en dan stuur ik je de 'grote' versie.


Als laatste wil ik alle mede-fietsers en de leiding bedanken voor weer een fantastische 2 weken. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik hoop jullie ook.
 

Groetjes,
       Hans, Saskia, Lisa en Steven

Klik hier om naar de reisbeschrijving te gaan

En hiermee kun je terug naar de algemene fietspagina van Hans

Foto's van de andere fietsvakantie's:

2003 : Frankrijk, Aveyron

2004 : Spanje, Catalonië

2005: Italie, Umbrie