Fietsvakantie 2007
Haute Savoie - Frankrijk
(één keer daags, één col)


Klik hier om naar de reisbeschrijving te gaan

Het was dit jaar een lustrum. De 5e keer achter elkaar met Cycletours op reis. Dit jaar met gemengde gevoelens. Onze (grote) dochter was op deze reis niet mee. Ze had ervoor gekozen om met vrienden vanuit Nederland naar Annecy te fietsen. Het voelde in het begin een klein beetje alsof er een ledemaat geamputeerd was, maar door de groep en de gezelligheid verdween dit gevoel gelukkig snel.

Het was weer een nieuwe reis, in de Haute Savoie, bij Annecy, iets onder Geneve. Een reis met een aantal etappes en op de rustdagen een rondrit.
De groep bestond deze keer uit 38 personen, waaronder 17 kinderen. De reisbegeleiding bestond uit 3 personen.

Fietsen met Cycletours is gezellig. We kenden een groot deel van de groep al omdat dit dezelfde mensen van vorig jaar waren. Niet echt afgesproken, maar ook niet direct toeval.
Er wordt heerlijk voor je gekookt, elke dag een 3 gangen menu. De begeleiding bij het fietsen is goed en de routes zijn (met een enkele uitzondering) mooi. Ook dit jaar stonden we weer 'gezellig' dicht op elkaar met de tentjes, zoals je op de foto's kunt zien. Maar na 5 keer begint het wat te wennen.

Fietsen doe je alleen, met je gezin of met een groepje mensen. Fietsten we vorig jaar nog vaak met zoon en dochter, deze keer volgden we de route vaak met z'n tweeen. Steven fietste vaak met zijn vrienden en vriendinnen vooruit. Maar onderweg kom je me elkaar toch weer tegen. Op terrasjes, bij de stopplaats, of gewoon op een mooi plekje.

Per dag geef ik een beschrijving. Van de route, de rondrit of van de activiteit die we gedaan hebben. Of wat er in de buurt te doen was. Ik hoop hiermee een indruk te geven hoe het in de Haut-Savoie is, hoe het is om daar te fietsen en hoe we genoten hebben van de vakantie. Dit jaar vond ik de foto's wel wat minder. De lucht was vaak hei-ig waardoor de scherpte ver te zoeken was en de foto's er minder fris uitzien. Maar goed, we moeten het ermee doen...

Alle foto's en andere afbeeldingen zijn (C) Copyright van Hans van der Veeke, tenzij anders vermeld, en ze mogen pas voor andere doeleinden (anders dan persoonlijk gebruik) gebruikt worden na schriftelijke toestemming van mij. Een aantal foto's heb ik wat bewerkt. En een deel van de foto's zijn panorama's (pano's), een aantal foto's aan elkaar geplakt.  De foto's staat er in lage resolutie op om bandbreedte te sparen. Mocht je een foto willen hebben, mail me dan even en dan stuur ik je de 'grote' versie.


Als laatste wil ik alle mede-fietsers en de leiding bedanken voor weer een fantastische 2 weken. Wij hebben het erg naar onze zin gehad en we hopen jullie ook.  

Groetjes,
       Hans, Saskia en Steven

Klik hier om naar de reisbeschrijving te gaan

En hiermee kun je terug naar de algemene fietspagina van Hans

Foto's van de andere fietsvakantie's:

2003 : Frankrijk, Aveyron

2004 : Spanje, Catalonië

2005: Italie, Umbrie

2006: Frankrijk, Pyreneen