Fietsvakantie 2008
Cevennen - Frankrijk

Waarom doen wij voort? Als je een alpinist vraagt waarom hij een berg beklimt antwoordt hij: omdat die berg er is.
(uit Tim Krabbé, de Renner, kilometer 91-92, p. 80)(Wie de extra rondrit door de Ardèche heeft gedaan, zal dit beeld herkennen, je komt dan langs: de Pont d'Arc)

In 2008 zijn we, weer met het hele gezin, wezen fietsen in de Cevennen, Frankrijk. Het was weer fantastisch en zoals een haai in de zee moet poepen, moet ik er weer een reisverslag maken. De vruchten van dit werk kun je hier lezen. Een inspiratie, voor en tijdens de reis, is het boekje van Tim Krabbé met als titel 'de Renner' geweest. De citaten boven elke pagina komen uit dat boekje.

In onderstaand plaatje kun je klikken op een plaatsnaam of op een etappe (rood pijltje).

Daarmee kom je op de pagina die die dag beschrijft. Op die pagina's zijn lichtblauwe teksten, deze laten een foto zien, of donkerblauwe, die je doorlinken naar een andere pagina.

Etappe 1: Barjac - Anduze Rustdag Anduze Etappe 2: Anduze - Le Vigan Etappe 3: Le Vigan - Meyrueis Etappe 4: Meyrueis - Millau Etappe 5: Millau - Ispagnac

Verder wil ik specifiek de begeleiding bedanken:
Voor Monie, is niets teveel. Ze heeft altijd tijd om je te helpen of je vraag te beantwoorden. En ze ziet kans om twee weken lang, elke dag een gevarieerde en heerlijke maaltijd voor te zetten.
Nicolette staat altijd klaar om je te helpen met de fiets. Of wat anders. En haar hulp beperkt zich niet tot de groep. Er zijn meerdere Fransen die lopend aankomen en op de fiets vertrekken door haar.
Joep vormde, met zijn 18 lentes, de brug tussen de jeugd en de ouderen en de leiding. Ondanks zijn leeftijd functioneerde hij uitstekend als leiding. En dankzij zijn leeftijd hadden de kinderen er een vriend bij.

Op de laatste avond zijn er wat groepsfoto's gemaakt. Die kun je op deze pagina vinden.

Groet, Hans 

Hiermee kun je terug naar de algemene fietspagina van Hans

Foto's van de andere fietsvakantie's:

2003 : Frankrijk, Aveyron

2004 : Spanje, Catalonië

2005: Italie, Umbrie

2006: Frankrijk, Pyreneen

2007 : De Haute Savoie

Noot:
Alle foto's en teksten zijn (c)opyright van Hans en Saskia van der Veeke. Niets mag gebruikt worden voor andere publicaties zonder schriftelijke toestemming.
Met dank aan Lisa die me op diverse teipvoutjez wees waardoor het net even beter werd.