De groepsfoto's

Soms bereik je het eind van iets alleen maar omdat je even vergat dat het nog steeds niet afgelopen was.
(uit Tim Krabbé, de Renner, kilometer 103, p. 84)


Het laatste avondmaal zit alweer achter de knopen en het begint al aardig te schemeren, We zijn nog met z’n allen aan het uitbuiken totdat iemand opmerkt dat er nog geen groepsfoto’s gemaakt zijn.

Dat sloeg er behoorlijk in. Chaos en Paniek schuiven, bij onze al overvolle tafel, aan. Hoe moet dit nu verder? Hoe kunnen we thuis aantonen dat die vreemde mensen op de foto’s niet alleen maar vreemde mensen waren, maar ook tot onze groep behoorden? Wouter grapt nog dat we morgen bij het vertrek van de eerste mensen (om 5 uur!) nog een fotootje kunnen maken. Hierdoor komt Stress ook aan onze tafel zitten…

Het moet dan nog maar even nu gebeuren. Onder de luifel met z’n allen even inschikken en dan knippen. Helaas is er al veel te veel licht te weinig voor een foto ‘au naturel’, dus er moet ook geflitst worden. Maar ingeflitst betekent vaak ook plat geflitst. Weg bruine teint waar we de afgelopen 2 weken aan hebben zitten werken. Dus ook maar een foto zonder flits wat betekent dat iedereen gedurende één seconde stil moet zitten. Nou dat valt echt niet mee na het zojuist voltooide drankgelag met champagne en wijn.
Het resultaat van deze sessie is hieronder te zien. Als mensen wat vaag zijn, komt dat omdat ze niet stil kunnen zitten. Maar iedereen staat er ergens op.

Kunnen we toch nog weer thuis komen.

  Zonder flits   Met Flits
De kinderen  
De ouders  
De gehele meute  

Als je de 'grote' versie van de foto wil downloaden, klik je op de betreffende foto. Het zijn forse files, dus (afhankelijk van je verbindingssnelheid) kan het even duren. De foto die je dan op scherm krijgt, kun je 'rechts' op klikken met de muis (tenminste als je de muis aan de rechterkant gebruik). Kies daarna in het getoond menu 'Afbeelding opslaan als' en kies de plek waar je hem op je computer op wilt slaan. Hierna staat hij lokaal op je computer en kun je ermee doen wat je wilt.

Terug naar de hoofdpagina