Sauna – Mikkeli – Vissenberg – Fietsbel –Gelukkig

Ondanks dat het onze vrije dag is, wordt er toch niet uitgeslapen. Om half acht gaat de sauna open en daar wil Saskia heen. Ik eigenlijk niet, maar ik eindig er toch omdat het normale douchehok gesloten is wegens schoonmaak. Is ook echt nodig.  Ik denk dan maar even te gaan douchen bij de sauna, maar als ik er toch ben, dan kan ik ook wel even gaan zweten. Er zijn slechts twee andere heren. Toch ben ik zo klaar want ook hier binnen is het een beetje vies. Net als buiten.

We hebben ontbijt en koffie in de zon want het is heel erg mooi weer. Rond 10 uur worden we opgehaald door Tapani en Sylvia. Met hun bezoeken we eerst Mikkeli. En dat doen we op Tapani’s manier. Dat betekent eerst een bezoekje door de bouwmarkt en daarna per auto langs de bezienswaardigheden. Op de markt mogen we er even uit en eten we een ijsje. Mikkeli doet een beetje aan als Groningen, maar dan met meer laagbouw.

Als Tapani hoort wat voor rommel het is op de camping belt hij meteen de ‘health inspector’. Daar ben ik niet zo blij mee want als ze op de camping horen dat een paar Hollanders op de fiets een klacht ingediend hebben, vrees ik dat onze spullen bij terugkomst geruimd zijn.

Daarna gaan we door naar het stationnetje in Haukivuori. Dat is ongeveer 40 km rijden. Hauki betekent overigens vis en een vuori is een berg. Dus in ‘vissenberg.’ aangekomen gaan we eerst wat eten bij de ravintola naast de deur. Daarna bekijken we het stationnetje waarmee ze volop in de verbouw zijn. De rest van de dag brengen we door bij het meertje vlakbij en met een boodschapje in het dorp. In de plaatselijke winkel van sinkel koop ik een prachtige bel voor Saskia’s  fiets. In de kleur geel. Die van haar was stuk gegaan.

Tegen zes uur worden we weer terug gebracht. Ze rijden even mee naar de tent om te kijken of die er nog staat. Gelukkig is dat zo. Er lijkt ook wat opgeruimd te zijn bij de sauna. Toch neem ik het zekere voor het onzekere. Morgen gaan we weer verder.

Klik op een foto hieronder om hem groter te zien. Je kunt daarna bladeren met de pijtjestoetsen

         
Vorige dag Overzicht Volgende dag