Fietsvakantie 2010 - Florence-Baflo


In 2010 zijn de fietsplannen weer ambitieuzer dan het jaar daarvoor. Deze keer gaan we nog verder. Nog hoger. En nog meer genieten. Wat veel niet fietsers voor onmogelijk houden: we fietsen van Italië naar huis terug. Dit doen we met de route van Hans Reitsma, die erg mooi is. Een aanrader!

In Florence stappen we uit de bus. En daarna hoeven we alleen nog naar huis te fietsen. Hier doen we in totaal 28 dagen over. En in die 28 dagen hebben we drie rustdagen om het een en ander te bekijken.

Tijdens de tocht rijden we 1984 geregistreerde kilometers. In werkelijkheid zijn het er wat meer dan 2000 want we hadden niet altijd de GPS mee. We bezoeken 21 campings, waar we in totaal 24 nachten kamperen.  Drie keer zitten we in een jeugdherberg, een keer in een hotel en een keer in Sylvia’s appartement.

Het is een mooie tocht. Prachtig weer en veel cultuur in Italië. De hoge bergen van Oostenrijk. En langs de kronkelende rivieren van Duitsland. En Nederland is altijd fijn om te fietsen. Het is heerlijk om onderweg te zijn. Onafhankelijk van het weer. Alhoewel mooi weer natuurlijk fijner is. Het ritme van opstaan, ontbijten, inpakken, fietsen, eten kopen, camping zoeken, tentje opzetten, koken, eten en slapen is een feest. Het zit in ons bloed om als nomaden rond te reizen. We voelen ons daar prettig bij. Het is genieten. Wij samen, onze fietsen, het landschap en het verlangen naar de verte.

Tijdens zo’n tocht doen we veel indrukken op. Elke dag is anders. Elke kilometer is anders. Tijd lijkt zich daardoor oneindig uit te strekken. Alsof we nooit naar huis hoeven. Konden we alles maar onthouden. Dan kun je het elke dag weer herbeleven. Helaas werkt mijn geheugen niet zo. Ik vergeet veel. Daarom een boek. Met de gebeurtenissen . En met veel foto’s want plaatjes werken zó goed op het geheugen. Zo kunnen we alles later weer terughalen.

Dit reisverslag kun je hier lezen. Voor elk wat wils. Je kunt de verhalen en foto's per dag lezen en bekijken.
Of als je alleen foto's wilt zien, dan kun je hier kijken.

De gehele tocht is met de GPS gereden. De dagelijkse GPS stand kun je hier zien
Door hier te klikken kun je de tracks (inclusief alle campings onderweg) downloaden. Hij is in Garmin (GDB) formaat, maar er zijn op internet genoeg tooltjes te vinden om hem te converteren..

Om terug te gaan naar de fietssite van Hans, klik hier.

Hans van der Veeke, december 2010

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan niet om me te mailen. Dit kan op het volgende adres:


Wellicht ten overvloede: Alle foto's en teksten op deze site zijn (c) 2010 van Hans van der Veeke. Mocht je wat willen gebruiken, overleg dan eerst met mij!